flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зателефонував брату і сказав «кидай роботу я мужика зарізав, а мати доходить…

08 квітня 2021, 15:17

 

 

06.04.2021 року колегія суддів Козелецького районного суду Чернігівської області ухвалила та оголосила вирок обвинуваченому гр.С за ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто у закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб та остаточно призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 17 років.

30.05.2020 року, приблизно в період часу з 18.00 години по 20.00 годину гр. С., перебував в стані алкогольного сп’яніння але продовжував вживати спиртні напої разом з гр.Б та гр.К. Через короткий проміжок часу до них приєдналася матір гр.С., яка перебувала у дружніх відносинах з гр.Б.

Приблизно о 20.00 годині відбувся словесний конфлікт, під час якого С. почав відчувати неприязнь до материного друга – гр.Б. та до самої матері, адже вона почала заступатися за гр.Б., в результаті чого у нього виник злочинний намір, спрямований на умисне, протиправне заподіяння смерті гр.Б. та гр. М.

У результаті умисних насильницьких дій гр.С. завдав гр.Б. не менше шести ударів руками, та ногами в область голови, не менше шести ударів дерев’яною палицею, не менше п’яти ударів ножем в область шиї, грудної клітки та тулубу та здійснював здавлення органів шиї дротовим подовжувачем.

Від отриманих тілесних ушкоджень гр.Б. помер на місці події. Смерть гр.Б. настала від гострої крововтрати в момент спричинення різаної рани шиї з перерізом гортані.

 Також, гр.С. наніс не менше десяти ударів руками та ногами в область голови та тулубу своїй матері, від яких потерпіла впала на підлогу та втратила свідомість. Нанісши удари та поранення у життєво важливі органи гр.М, обвинувачений вважав, що виконав усі дії, необхідні для доведення злочину до кінця. Однак смерть не настала.

Цивільні позови у кримінальному провадженні не заявлені.

Витрати в розмірі 101 158,82 грн. за проведення експертиз стягнути з обвинуваченого на користь держави.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України.