flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд підтвердив законність судового рішення слідчого судді за результатами розгляду клопотання органів досудового розслідування, відеозапис судового засідання по розгляду якого було розміщено в мережі інтернет адвокатом.

20 червня 2017, 17:24

18.05.2017 року в мережі інтернет, а саме у фейсбуці було викладено відео з назвою «Правосуддя по козелецьки».

З даного приводу прес-служба Козелецького районного суду хоче донести до громадськості інформацію щодо даної ситуації.

Слідчим суддею Козелецького районного суду Чернігівської області Бараненко С.М.  по справі № 734/459/17 (провадження № 1-кс/734/381/17) 16 травня 2017 року було задоволено клопотання органу досудового розслідування та  продовжено запобіжний захід підозрюваному  у скоєнні кримінального правопорушення  передбаченого ч.3 ст. 187 КК України  (раніше неодноразово судимому за скоєння в тому числі і тяжких злочинів, судимість не знята та не погашена у встановленому законом порядку) у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Під час судового засідання ніхто з сторін кримінального провадження, не звертався до слідчого судді про бажання здійснювати відеофіксацію судового засідання і ухвала з цього приводу відповідно до вимог ч.6 ст. 27 КПК України, слідчим суддею не постановлялась.

Після ухвалення вказаного вище судового рішення, майже відразу в мережі інтернет, ( зокрема  у фейсбуці на сторінці адвоката Гуц А.М.)  з’явилися відеозаписи судового засідання по розгляду вище вказаного клопотання, а також  було адвокатом Гуц А.М. прокоментовано викладений відеозапис судового засідання в ракурсі, що  поставив під сумнів законність дій слідчого судді Бараненко С.М. 

Ухвалою апеляційного суду Чернігівської області від  26 травня 2017 року ухвалу слідчого судді Козелецького районного суду Чернігівської області Бараненко С.М. по справі № 734/459/17 (провадження № 1-кс/734/381/17) від 16 травня 2017 року залишено без змін, та зокрема зазначено, що порушень вимог кримінального процесуального закону, які б  ставили під сумнів законність та обґрунтованість постановленого слідчим суддею рішення не вбачається.