flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

протокол зборів суддів 29.05.2019

30 травня 2019, 09:55

П Р О Т О К О Л

зборів суддів Козелецького районного суду

Чернігівської області

 

29 травня 2019 року                                                                           смт Козелець

 

29 травня 2019 року на зборах суддів Козелецького районного суду Чернігівської області голова згаданого суду Бараненко С.М. повідомив, що на зборах суддів присутні судді Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А., Іванюк Т.І., Соловей В.В.

Голова суду Бараненко С.М. поінформував про наявність кворуму, необхідного для проведення зборів, оголосив про відкриття зборів суддів та запропонував обрати голову цих зборів.

Суддя Бузунко О.А. запропонувала кандидатуру судді Бараненко С.М.

Суддя Бараненко С.М. не заперечував проти обрання його головою зборів.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – чотири (Аноніх А.М., Соловей В.В., Бузунко О.А., Іванюк Т.І.);

проти  -               немає;

утримались -       Бараненко С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Головою зборів суддів обрати суддю Бараненко С.М.

        

Голова зборів суддів Бараненко С.М. запропонував обрати секретарем цих зборів суддю Бузунко О.А.

Суддя Бузунко О.А. не заперечувала проти обрання її секретарем зборів.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – чотири (Анохін А.М., Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       Бузунко О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Секретарем зборів суддів обрати суддю Бузунко О.А.

        

Голова зборів – суддя Бараненко С.М. вніс на обговорення порядок денний.

Щодо включення до порядку денного питання про обрання слідчих суддів та суддів, уповноважених на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, про затвердження Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – п’ять (Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А., Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       немає.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Включити до порядку денного питання про обрання слідчих суддів та суддів, уповноважених на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, про затвердження Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області.

 

Суддя Іванюк Т.І. запропонував включити до порядку денного питання про внесення змін до раніше визначених коефіцієнтів, які присвоюються справам, що розглядають слідчі судді.

Голова зборів – суддя Бараненко С.М. поставив дану пропозицію на обговорення

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – п’ять (Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А., Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       немає.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Включити до порядку денного питання про внесення змін до раніше визначених коефіцієнтів, які присвоюються справам, що розглядають слідчі судді.

 

Голова зборів суддів – Бараненко С.М. поставив на обговорення питання про обрання слідчих суддів та суддів, уповноважених на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

Суддя Бараненко С.М. висловився щодо можливості з 10 червня 2019 року розподілу справ, що розглядаються слідчими суддями та суддями, уповноваженими на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, здійснювати одночасно між суддями Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В. У вихідні і святкові дні розподіл справ як слідчим суддям здійснювати згідно узгодженого графіку чергування, а у разі неможливості прибуття з поважних причин судді для розгляду клопотань органів досудового розслідування, визначеного згідно графіку чергування, розподіл клопотань здійснювати слідчому судді, що визначений наступним у графіку чергувань, а у разі неможливості і його прибуття – розподіл клопотань здійснювати слідчому судді, що може прибути до суду. У випадку неможливості суддями Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В. здійснювати повноваження слідчого судді (тимчасова непрацездатність, відпустка тощо) повноваження слідчого судді здійснюватиме суддя Бузунко О.А.

Суддя Соловей В.В. запропонував обрати слідчих суддів на 2 роки.

У інших суддів заперечень чи додаткових пояснень з цього приводу не було.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – п’ять (Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А, Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       немає.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Обрати слідчими суддями та суддями, уповноваженими на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх суддів Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В. строком на 2 (два) роки.

Відповідно до правил здійснення автоматизованого розподілу судових справ між суддями, передбаченого Положенням про автоматизовану систему документообігу суду, з 10 червня 2019 року розподіл справ, що розглядаються слідчими суддями та суддями, уповноваженими на здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, здійснювати одночасно між суддями Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В. (у вихідні і святкові дні розподіл справ як слідчим суддям здійснювати згідно узгодженого графіку чергування, а у разі неможливості прибуття з поважних причин слідчого судді для розгляду клопотань органів досудового розслідування, визначеного згідно графіку чергування, розподіл клопотань здійснювати слідчому судді, що визначений наступним у графіку чергувань, а у разі неможливості і його прибуття – розподіл клопотань здійснювати слідчому судді, що може прибути до суду). У випадку неможливості суддями Бараненко С.М., Іванюк Т.І., Соловей В.В. здійснювати повноваження слідчого судді (тимчасова непрацездатність, відпустка тощо) повноваження слідчого судді здійснюватиме суддя Бузунко О.А.

 

Голова зборів суддів – Бараненко С.М. запропонував висловитися суддям щодо внесення змін до раніше визначених коефіцієнтів, які присвоюються справам, що розглядають слідчі судді.

Суддя Іванюк Т.І. запропонував з 30 травня 2019 року справам, пов’язаним з розглядом клопотання про відсторонення від посади, скарг, пов’язаних з оскарженням дій, бездіяльності та рішень органів досудового розслідування - присвоїти коефіцієнт «2», справам, пов’язаним з розглядом клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою – «3», всім іншим справам, які розглядають судді Козелецького районного суду Чернігівської області як слідчі судді – «1».

У інших суддів заперечень чи додаткових пропозицій з цього приводу не було.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – п’ять (Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А, Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       немає.

 

УХВАЛИЛИ:

 

з 30 травня 2019 року справам, пов’язаним з розглядом клопотання про відсторонення від посади, скарг, пов’язаних з оскарженням дій, бездіяльності та рішень органів досудового розслідування - присвоїти коефіцієнт «2», справам, пов’язаним з розглядом клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою – «3», всім іншим справам, які розглядають судді Козелецького районного суду Чернігівської області як слідчі судді – «1».

 

Голова зборів суддів – Бараненко С.М. запропонував суддям висловитися щодо затвердження Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області.

Суддя Соловей В.В. висловив свою думку, що існування такого положення є необхідним, так як Рада суддів України, затверджуючи Типове положення про збори суддів, зобов’язала суди затвердити відповідні положення.

Суддя Іванюк Т.І. підтримав суддю Соловей В.В. та наполягав на затвердженні положення, посилаючись, зокрема, на те, що воно ні чим не відрізняється від Типового положення, просто матиме іншу назву.

Суддя Бузунко О.А. висловилася щодо того, що запропонована суддею Соловей В.В. редакція Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області абсолютно є ідентичною до редакції, яку затвердила Рада суддів України, тому за відсутності додаткових норм, які в це положення вносилися б, є можливим користуватися Типовим положенням про збори суддів.

Судді Анохін А.М. та Бараненко С.М. підтримали суддю Бузунко О.А.

Суддя Бараненко С.М. наполягав на тому, що рішення Ради суддів України носить рекомендаційний характер і за відсутності будь-яких додаткових норм до Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області, крім тих, що визначені в Типовому положенні, суду достатньо користуватися Типовим положенням, що і мало місце за весь час з дня прийняття останнього.

Голова зборів суддів – суддя Бараненко С.М. поставив на голосування питання про затвердження Положення про збори суддів Козелецького районного суду Чернігівської області

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

за – два (Іванюк Т.І., Соловей В.В.);

проти  -               немає;

утримались -       три (Анохін А.М., Бараненко С.М., Бузунко О.А,).

 

Голова зборів суддів – суддя Бараненко С.М. оголосив, що рішення з цього питання не прийнято.

 

Голова зборів суддів – суддя Бараненко С.М. оголосив збори суддів закритими.

 

 

 

 

Голова зборів суддів   ____________________Бараненко С.М.

 

Секретар                      ____________________Бузунко О.А.