flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація для відвідувачів

16 березня 2020, 16:57

Шановні відвідувачі суду та учасники процесу,

З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні вводиться карантин через спалах у світі короновірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня.
            Рада суддів України з розумінням ставиться до такого рішення Уряду позаяк воно має на меті убезпечити населення України від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.
            З огляду на це, Рада суддів України звертається до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов'язкової присутності учасників сторін. Також Рада суддів України просить громадян утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

/зі звернення голови Ради суддів України Богдана Моніча/

Звертаємо увагу громадян відвідувачів суду та учасників процесу, що суд продовжує працювати у звичному режимі та відбувається розгляд справ у визначений день та час.

Про наступні зміни у роботі суду, якщо урядом країни буде вжито додаткові заходи буде повідомлено додатково, слідкуйте за оголошеннями.

Проте будуть вже з 17 березня 2020 року введені деякі обмеження.

     Особистий прийом громадян головою суду на період дії карантину, тобто до 06 квітня 2020 року, не буде проводитися.

     Участь громадян, що не є учасниками процесу до залів судових засідань, обмежена на час дії карантину.

     Одночасно суд звертається до громадян, які є учасниками судових процесів, із проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності учасників сторін.

     Всі учасники процесу, можуть звернутися до суду із заявою про розгляд справи за їх відсутності та/або з заявою про перенесення розгляду справи через неможливість участі у судовому засіданні через запроваджений карантин.

     Всі звернення до суду можуть бути направлені електронною поштою, телефонограмою, або засобами поштового зв’язку. Особистого звернення із відповідними заявами не вимагається.

     Також звертаємо увагу, що при виявленні у себе  ознак захворювання, що схожі із застудою, грипом та звичайним  гострим респіраторним захворюванням необхідно залишатися вдома та самоізолюватися, телефоном зв’язатися із лікарем. Не займатися самолікуванням

     Звернення Міністра Охорони здоров’я України, щодо ситуації із коронавірусом COVID-19 в Україні, за посиланням:

     https://moz.gov.ua/article/reform-plan/terminovo-zvernennja-ministra-ohoroni-zdorov’ja-ukraini-illi-emcja

     Інформаційний лист Кабінету Міністрів України, щодо симптомів коронавірусом COVID-19 та ситуації із вірусом в Україні, за посиланням:  https://covid19.com.ua/

     Зразок заяви про відкладення розгляду справи:

 

Судді Козелецького районного суду

Чернігівської області

Справа №_____________________

_____________________________

що проживає за адресою: _______

_____________________________

_____________________________

_____________________________

 

Заява

         У провадженні Козелецького районного  суду Чернігівської області  знаходиться справа № _________________, провадження №  _____________ за заявою/позовом/обвинуваченням ____________________.

Розгляд справи призначено на «____» березня/квітня 2020 о ______годині.

З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні запроваджено карантин через спалах у світі короновірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня 2020р.

Рада суддів України 11 березня 2020р. звернулася з листом до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності учасників сторін (копія листа додається).

З огляду на це, та у зв’язку з запровадженням карантину,

прошу:

Відкласти розгляд справи на іншу дату

( розглянути справу за моєї відсутності) вибрати потрібне у вашому випадку.

 «_____»  ____________________ 2020 року                   (підпис)                     П.І.Б.