flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Застосовано примусовий захід медичного характеру

19 березня 2020, 12:22

20.11.2019 року Козелецький районний суд Чернігівської області висвітлював на сайті новину, щодо обрання запобіжного заходу громадянину А., який з метою умисного вбивства  на робочому місці громадянки Б. наніс сім ударів ножем у різні ділянки тулубу, але діяння не було закінчено з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпілу було доставлено до Козелецької районної центральної лікарні, де останній своєчасно надано медичну допомогу.

Відповідно до висновку амбулаторної судово-психіатричної експертизи у гр. А. на час кримінального правопорушення у вчиненні якого він обвинувачується мав місце хронічний маячний розлад, який позбавляв його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Тому, йому показане застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги.

18.03.2020 року суддею Козелецького районного суду розглянуто клопотання  про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно А. який обвинувачується у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Застосовано примусовий захід медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.