flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття провадження у справі № 734/1027/20

27 квітня 2020, 14:27

Провадження №  2-а/734/12/20                                                                     Справа № 734/1027/20

   
У Х В А Л А
про відкриття провадження

27 квітня 2020 року                                     смт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бузунко О.А., ознайомившись з матеріалами адміністративної позовної заяви Тополь Віталія Юрійовича до Управління патрульної поліції в Чернігівській області про скасування постанови серії ЕАК № 2365589 від 10.04.2020 року про притягнення до адміністративної відповідальності,

в с т а н о в и в:
позивач звернувся до Козелецького районного суду Чернігівської області з позовом до Управління патрульної поліції в Чернігівській області про скасування постанови серії ЕАК № 2365589 від 10.04.2020 року про притягнення до адміністративної відповідальності.
Позовну заяву подано і оформлено з додержанням вимог статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.
Позов підлягає розгляду в суді в порядку адміністративного судочинства.
Справа підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області.
Підстав для відмови у відкритті провадження в справі відсутні.
Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання пор відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.
Судом встановлено, що рішення в справі може вплинути на права або обов`язки поліцейського УПП в Чернігівській області - інспектора Остренюк Юрія Борисовича, 1 батальйон 4 рота, а тому останнього необхідно залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача в справі за адміністративним позовом Тополь Віталія Юрійовича до Управління патрульної поліції в Чернігівській області про скасування постанови серії ЕАК № 2365589 від 10.04.2020 року про притягнення до адміністративної відповідальності.
Керуючись ст.ст. 49, 171 КАС України,

у х в а л и в:
відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Тополь Віталія Юрійовича /вул. Нова, 6, смт Козелець, Чернігівська область/ до Управління патрульної поліції в Чернігівській області /вул. Громадська (Борисенка), 66, м. Чернігів/ про скасування постанови серії ЕАК № 2365589 від 10.04.2020 року про притягнення до адміністративної відповідальності.
Залучити до участі в адміністративній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача поліцейського УПП в Чернігівській області - інспектора Остренюк Юрія Борисовича, 1 батальйон 4 рота /вул. Громадська (Борисенка), 66, м. Чернігів/.
Призначити судове засідання в приміщенні Козелецького районного суду Чернігівської області /вул. Свято-Преображенська, 7, смт Козелець Чернігівської області/ на 12 травня 2020 року на 14 годину 00 хвилин.
Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву – до 05 травня 2020 року. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).
Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб’єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.
Встановити залученій третій особі строк до 05 травня 2020 року для подання пояснення щодо позову та відповідних доказів у порядку статті 79 КАС України.
Відповідач та третя особа мають право подачі відзиву/письмових пояснень на позовну заяву у порядку та з дотриманням вимог ст. 175 КАС України на електронну адресу суду.
Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://kz.cn.court.gov.ua.
Копії ухвали надіслати учасникам справи.
Учасників справи про дату, час та місце розгляду справи повідомити в порядку, встановленому ст. 268 КАС України.
Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі залученій третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.


Суддя                                                                                   О.А. Бузунко